Elindult a visszaszámlálás!

2022.03.01. és 2022.06.30. között Magyarország 15 iskolájában, 70 tanár közreműködésével mintegy 1500 tanuló fog részt venni együttműködő támogatóink jóvoltából az iskolák és diákok számára díjmentes SpaceBuzz oktatási programban, melynek keretén belül jelentősen bővíthetik ismereteiket a világűrről, a Földről és klímájáról, valamint felkészítésüket követően részt vesznek egy VR űrutazáson. A program eredményeként a résztvevőknek nem csak klíma- és környezetvédelmi gondolkodásmódjuk és magatartásuk válik felelősségteljesebbé, de nyitottabbá válnak a STEM (MTMI) tantárgyak irányába, és fejlődik közösségi, együttműködési, kreatív és kommunikációs képességük is.

A VR űrutazásra 2022.04.25. és 05.06. között kerül sor (SpaceBuzz Roadshow):

A SpaceBuzz Roadshow

A SpaceBuzz pilot díjmentes oktatási programban részt vevő iskolák februárban megkapják a szükséges tananyagokat és a programhoz szükséges információkat. Ezt követően az iskolák 6 leckét, „küldetést” vesznek át a diákokkal, majd a gyerekek számot adnak tudásukról. A jól felkészült tanulók részt vehetnek a SpaceBuzz VR űrutazáson. 2022.04.25. és 05.06. között kerül sor a VR űrutazásra, melynek az országjáró SpaceBuzz rakéta ad helyszínt. Ez lesz a SpaceBuzz Roadshow. A VR űrutazás után további 6 leckét, „küldetést” teljesítenek a tanulók, majd ezt követően kapják meg oklevelüket, amely tanúsítja, hogy tulajdonosa részt vett a SpaceBuzz oktatási programban és azt sikeresen teljesítette, így a Föld Nagykövetévé vált.

A SpaceBuzz Hétvége

A kelet-magyarországi és nyugat-magyarországi roadshow között Budapest frekventált pontján, április 30-án és május 1-jén fog kitelepülni a SpaceBuzz rakéta. Mindkét napon reggel 10-től este 8-ig meghívás és előzetes regisztráció mellett biztosítunk lehetőséget a média munkatársainak, gazdasági és politikai döntéshozóknak, valamint támogatóinknak a SpaceBuzz VR űrutazásán való részvételre, amely egy 12 perces VR program, melynek során megtapasztalhatják az ún. „Overview Effect”-et, amely hatást csak az űrben járt emberek élhettek át.