Legyél Te is űrhajós, a Föld nagykövete!

A SPACEBUZZ PROJECT EGY INGYENES, STE(A)M TANULÁSI MÓDSZERT IS ALKALMAZÓ OKTATÁSI PROGRAM, AMELY FELKÉSZÍTI ÉS ELVISZI A GYEREKEKET EGY VIRTUÁLIS ŰRUTAZÁSRA, MIKÖZBEN TUDATOSÍTJA BENNÜK A KLÍMA- ÉS KÖRNYEZETVÉDELEM, VALAMINT A TERMÉSZETTUDOMÁNY FONTOSSÁGÁT.

0
Magyarországi felkészülők száma
0
Nemzetközi SpaceBuzz nagykövetek száma
0
Ebből Magyar SpaceBuzz nagykövetek száma

A program védnöke:

Dr. Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos

SpaceBuzz Hungary Pilot program fő támogatói

AZ ŰRHAJÓS LÁTÁSMÓDJA

A nonprofit SpaceBuzz szervezeteket az „Áttekintő Hatás” (Overview Effect) vezérli, amelyet csak az űrhajósok tapasztalhatnak meg, amikor először megpillantják a Földet annak teljes valójában. Azt szeretnénk, hogy a világ számos gyermeke az űrhajósok nyomdokaiba léphessen és megtapasztalhassák ezt az élményt.

OKTATÁSI PROGRAM

Hasznosítva a technológia erejét, létrehoztunk egy virtuális valóság (VR) alapú oktatási és kapcsolatteremtő programot, amely a gyerekeket elkalauzolja az űrhajósok világába és egy tapasztalatra épülő tanulási program segítségével ösztönözzük és tanítjuk őket a világűrrel, Földünkkel és a technológiával (STEM, MTMI) kapcsolatos ismeretekre. Az olyan 21. századi készségek fejlesztése, mint a kommunikáció, a problémamegoldás, az együttműködés és a kreativitás, fontos elemei a programnak, amely magában foglal egy virtuális űrutazást a SpaceBuzz rakétában.

Oktatási programunk eredményessége érdekében a SpaceBuzz együttműködik vezető tudósokkal, és nemzetközi kutatási programot indított a VR által támogatott tanulás hatékonyságára vonatkozóan. Az első eredmények, a gyermekek és tanárok visszajelzései megerősítik azt a meggyőződésünket, hogy az átélést segítő technológiák mélyebb elkötelezettséget és ösztönzést jelentenek, ami azután hatékony tanulást eredményez.

KÜLDETÉSÜNK

Szeretnénk, hogy minél több magyar gyermek megtapasztalja az “áttekintő hatást”, és ez inspirálja őket arra, hogy Földünk nagyköveteivé váljanak.

 • A kezdet

  Hollandiában kifejlesztettek egy VR alapú oktatási programot a SpaceBuzz küldetéséhez amelynek része a világ első SpaceBuzz rakéta járműve. Mindezt teljes mértékben közösségi finanszírozásból valósult meg.

 • A VILÁGON AZ ELSŐ

  2018: A világon az első SpaceBuzz rakétát a holland űrhajós és alapítótárs, André Kuipers mutatta be decemberben, és elismerő fogadtatásban részesült mind a tanárok, mind a tanulók részéről.

 • KUTATÁS

  A Tilburg egyetemmel karöltve elindult egy tudományos kutatási program a VR alapú tanulással kapcsolatban. Az első eredmények, a gyermekek és a tanárok reakciói megerősítik azt a meggyőződésünket, hogy az átélést biztosító technológiák mélyebb elköteleződést és ösztönzést jelentenek, ami azután a hatékony tanuláshoz vezet.

 • GLOBÁLIS ELINDÍTÁS

  2019: A SpaceBuzz októberben, Houstonban bemutatkozott a Nemzetközi Asztronautikai kongresszuson, ahol több mint 125 űrhajós próbálta ki a SpaceBuzz űrrakétát. A program elsöprő sikerben és pozitív fogadtatásban részesült. Ezt követően Washington D.C.-ben a Nemzetközi Asztronautikai Szövetség kongresszusán közel 2000 űripari szereplő ismerkedett meg a SpaceBuzz programmal.
 • SPACEBUZZ KONZORCIUM

  2020: márciusban megalakult a SpaceBuzz konzorcium, holland, francia, olasz és magyar összefogással. A cél – a holland tapasztalatok alapján – olyan szellemi termék létrehozása, amely segíti az adott országban a SpaceBuzz STE(A)M oktatási  módszer bevezetését. Erasmus+ pályázat eredményeként Magyarországon 15 iskola mintegy 1400 tanulója lehet részese a SpaceBuzz oktatási program pilot évének a 2021/2022-es tanévben.

 • GYERMEKEK MILLIÓI

  Elképzelésünk az, hogy idővel magyar gyermekek millióit inspiráljuk csodálatos bolygónk azon látványával, amellyel az űrhajósok szembesülnek az űrből visszatekintve és bolygónk, a Föld nagyköveteivé tegyük őket. Az elkövetkező években minden erőfeszítést megteszünk annak érdekében, hogy Magyarországon elinduljon az ingyenes SpaceBuzz oktatási program és ehhez megteremtsük a tárgyi és személyi feltételeket, illetve SpaceBuzz rakétákat hozzunk létre. Reméljük, hogy sokan csatlakoznak küldetésünkhöz és támogatásukkal megvalósíthatjuk elképzeléseinket!

A SpaceBuzz egy nemzetközi projekt.

Mi itt Magyarországon az Űrfürkész nevet is használjuk 😊.

Több száz magyar, olasz, francia és holland gyerek szavazata alapján eldőlt, hogy néz ki Morphy, aki maga is Űrfürkész és a gyerekeket vezeti végig küldetéseik során.

Ha kérdésed van Morphy-hoz vagy üzennél neki a gombra kattintva írj e-mailt!

Támogatás

SEGÍTS NEKÜNK, HOGY MÉG TÖBB MAGYAR GYERMEKET ÖSZTÖNÖZHESSÜNK HATÁRAINKON INNEN ÉS TÚL!

Ahhoz, hogy megvalósítsuk programunkat, szükségünk van a te segítségedre is. Ezért kérünk, hogy támogasd anyagilag a Spacebuzz programot (egyszeri alkalommal vagy rendszeresen), ezzel segítve, hogy létrehozzuk a Földünk nagyköveteinek egy jövőbeni magyar nemzedékét.

Tárgyi és/vagy szolgáltatási felajánlásod vagy egyéb kérdésed van?

Támogatás

Átutalással az alábbi alapítványi  bankszámlaszámra:

Címzett:
SpaceBuzz Hungary Alapítvány
GIRO:
10300002-13235825-00014909
IBAN:
HU26 1030 0002 1323 5825 0001 4909
SWIFT kód:
MKKBHUHB

Kártyával vagy PayPal-lal:

Hírek

SPACEBUZZ Űrkalandok!

SPACEBUZZ Űrkalandok! Mutatunk 10 érdekességet a programról… A sikerveled.hu cikke a spacebuzz programról A SpaceBuzz program egy interaktív iskolai projekt, amely nem csak a világűr, a Föld bolygó, a klímavédelem...

Tovább olvasok

SpaceBuzz (Űrfürkész) megjelenések, a teljesség igénye nélkül

2020.06.12.-én a XXVI. Multimédia az oktatásban online nemzetközi konferencián elhangzott előadás a SpaceBuzz programról: Az esemény facebook videójának linkje

2020.09.04.-én Spacebuzz előadás a GISopen 2020 online konferencián. Az esemény facebook videójának linkje

SpaceBuzz előadás a Kutatók Éjszakája 2020 évi rendezvényen. Az esemény facebook videójának linkje

A cikk elolvasható az Új köznevelés 2021. februári számában. Link

Megkezdtük a #SpaceBuzz porgram adománygyüjtő akcióját. Célunk a kommunikációs tevékenységhez forrást gyűjteni. Ennek keretében a Tőkeportál “Kanapé Pitch” rendezvényén mutattuk be a: ” Legyél Te is űrhajós, a Föld nagykövete!” projektünket. Az előadás facebook videójának linkje

Miért támogatom a #SpaceBuzz programot? Erről beszél Magyari Gábor. A videó facebook linkje

Miért támogatom a #SpaceBuzz oktatási programot? Erre a kérdésre válaszol Oláh Éva Mária. A videó facebook linkje

Miért támogatom a #SpaceBuzz oktatási programot? Erre a kérdésre válaszol Bacsárdi László. A videó facebook linkje

Miért támogatom a #SpaceBuzz oktatási programot? Erre a kérdésre válaszol Szűcs László. A videó facebook linkje.

Miért támogatom a #SpaceBuzz oktatási programot? Erre a kérdésre válaszol Komáromi Annamária. A videó facebbook linkje

Miért támogatod a #SpaceBuzz oktatási programot? Erre a kérdésre válaszol Sárhegyi István. A videó facebook linkje.

Miért támogatod a #SpaceBuzz oktatási programot? Erre a kérdésre válaszol dr. Boross Katalin. A videó facebook linkje

A Tőkeportál Kanapé pitch rendezvényén vettünk részt 2021. március 24.-én A videó facebook linkje

Magyar gyerekek a #Spacebuzz rakétában a hágai európai iskolában. Azon dolgozunk, hogy hamarosan erre már idehaza is legyen lehetőség. A videó facebook linkje.

Együttműködési megállapodást kötött az NJSZT és a SpaceBuzz Hungary Nonprofit Kft. Cél a SpaceBuzz oktatási program megtervezésének, létrehozásának, bevezetésének és elterjedésének támogatása. A cikk ITT olvasható

Ezúttal Dr. Boross Katalin beszélt a #SpaceBuzz programról. A videó facebook linkje

Zentai István és a SpaceBuzz | Tőkeportál Kanapé Pitch epizód #37 A videó youtube linkje

2021. június 24.-én a XVII. kerületi Gregor József általános iskolában a fenntarthatóság tárgyú nyári táborban mutatkozott be gyerekeknek a #SpaceBuzz és beszélgettünk a fenntarthatóságról, a klíma- és környezetváltozásról és sok egyéb érdekes kérdésről. A legaktívabb gyerekek pedig részesei lehetnek majd jövő tavasszal egy virtuális űrutazásnak a #SpaceBuzz rakétával.

Majzik Lionel és a SpaceBuzz | Tőkeportál Kanapé Pitch epizód #41

Zentai István vendége Majzik Lionel volt, aki az elsők között csatlakozott a SpaceBuzz támogatói közé. Ő a Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola és Gimnázium pedagógusa, mellette pedig asztrofotósként tevékenykedik. Tagja a Magyar Csillagászati Egyesületnek és a Magyar Asztrofotósok Egyesületének, emellett a Meteor című csillagászati szaklap egyik rovatvezetője, így ismeri a csillagászatot és a pedagógiát is. Emiatt vált számára a SpaceBuzz a szívügyévé. Ő is úgy gondolja, hogy gyermekkorban érdemes felkelteni az emberek figyelmét ezekre a témákra. A beszélgetés youtube linkje.

BARÁTAINK

Eddigi és további sikereink záloga az együttműködő és támogató partnerségek: SpaceBuzz Foundation (NL), Óbudai Egyetem, Magyar Asztronautikai Társaság, Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetsége, Neumann János Számítógép-tudományi Társaság, Puli Space Technologies, Jövő Kommunikációja Alapítvány.

Legyél a barátunk!

Számos lehetőséget kínálunk a SPACEBUZZ program elindításában résztvevő partnereiknek, hogy segíthessenek valóra váltani Földünk nagyköveteinek képzésére, létrehozására irányuló küldetésünket.

  Kiemelt támogatók

  Támogatók

  Kommunikációs partnerek

  Partnerek

  Iskolák

  HÍRLEVÉL

  Iratkozz fel hírlevelünkre, ahol értesülhetsz a SpaceBuzz-zal kapcsolatos legújabb hírekről és sok más érdekes cikkről, tanulmányról, valamint további rendezvényeken, eseményeken való megjelenéseinkről.

  Kérünk add meg az e-mail címed

  A feliratkozással elfogadod a Spacebuzz Hungary Oktatástámogató, Klíma és Környezetvédelmi Alapítvány adatkezelési szabályzatát.